Monday, October 19, 2009

Arne Laur Sahtlis

16. oktoobril avanes Sahtel paariks tunniks Kapis. Saime piiluda spirituaalmaailma koos Arne Lauriga. Õhtu ettevalmistustega hakkasime hoogsalt ja innukalt peale - mõned meist laotasid vaipu, teised puhastasid porgandeid. Arne Laur pani lõhnama küünla, põristas natuke trummi. Seejärel asusime kõik - seekord kogunisti kakskümmend kohaletulnut soojendama end mängudega. Alustuseks uurisime evolutsiooniredelit. Teise tegevusena proovisime krišnade laulu saatel, kui lihtne on ringis istudes üksteise põlvedel ringi liikuda. Lõpuks sujuvalt maha potsatades leidis igaüks endale põrdandal mõnusa koha.

Arne Laur ühendas oma jutus teemad nagu hinduism, krišnaism ja jooga algtõed. Kõigest sellest jätkus põnevat mõtteainet kuni seitsmeni. Saime teada, et krišnad käivad tänavatel laulmas ja tantsimas, et puhastada õhku. Arne Laur andis meile põgusa ülevaate tšakratest, meile avanesid kloostrite saladused ja esineja seiklused Indias. Vestlesime uskumustest ja surmajärgsest elust, naudingutest ning õnnest.

Mitu tundi mõtiskletud, asusime joogaharjutuste juurde. Arne Laur tegi ülevaate erinevatest joogavormidest ning näitas mõningaid harjutusi ja nippe. Saime nautida ka hoogsat ühist tantsu trummi saatel, mis pani energia kõigil liikuma.

Õhtu lõpuks sõime sooja riisi hernestega ning ajasime mõnusalt juttu. Arutelud Kapis kestsid öötundideni.

Sahtli raamatusse, mis ringles ürituse jooksul osalejate seas, salvestati hetkeemotsioonid ja parimad mõtted.

No comments:

Post a Comment